M

STYRELSEN

Här hittar du mer information om Nordic Song Festivals styrelse

Styrelsen för Nordic Song Festival

Nordic Song Festivals styrelse består av representanter från de olika nordiska länderna; Sverige, Danmark, Norge och Finland. Målet är att även få in en representant ifrån Island. Styrelsens arbetar med en rad åtgärder för att etablera Nordic Song Festival både som rörelse och varumärke. Detta för att attrahera nya investerare men också för att behålla befintliga investerare. Nordic Song Festival ska bli ett bärande kunskaps- och utvecklingscenter för nordisk sång.

Ordförande – Gitta-Maria Sjöberg

Ledare av det konstnärliga utskottet och grundare av Nordic Song Festival, sitter med i styrelsen sedan starten 2014. Representerar både Sverige och Danmark.
Sopranen Gitta-Maria Sjöberg, född och uppvuxen i Trollhättan har sin bas i Helsingör, Danmark efter 26 år som operasolist vid Det Kongelige Teater i Köpenhamn. Hon har med sin stora sångkonst hyllats som gästsolist i stora delar av världen, både i operahus och konsertsalar. Hon är även en efterfrågad pedagog vid olika Master Classes på festivaler och musikhögskolor. Gitta-Maria är medlem av flera juryer vid sångtävlingar och stipendiefonder. Hon har spelat in ett flertal CD-skivor, Dvd:er och gav hösten 2019 ut inspelningen ”Passing through” med ryska och danska sånger tillsammans med den ryska pianisten Polina Fradkina. Gitta-Maria är konstnärlig ledare av Nordic Song Festival, utnämnd till Riddare av Dannebrogsorden 1 grad av Dronning Margrethe ll av Danmark och ordförande i Birgit Nilsson Sällskapet sedan 2013.

Kontaktuppgifter till Gitta-Maria Sjöberg
+45 31 10 47 90
gitta-maria@nordicsongfestival.com

Kassör – Mette Borg

Mette är styrelseledamot i Nordic Song Festival sedan 2014 och representerar Danmark och Finland. 
Mette Borg är medlem av det konstnärliga utskottet och har en examen i konst i teatervetenskap vid Köpenhamns universitet. Mette arbetar som lärare och föredragshållare och är en efterfrågad konsult för musiker, sångare, regissörer och skådespelare. På Nordic Song Festival undervisar Mette i Master Classen textanalys. Hon har också regisserat flertalet konserter. 

Kontaktuppgifter till Mette Borg
+45 40 25 25 53
mette@nordicsongfestival.com

 

Sekreterare – Fredrik Glans

Fredrik representerar Norge och är styrelseledamot i Nordic Song Festivals styrelse.
Fredrik Glans är född i Stockholm men flyttade 1984 till Norge för arbete som balettdansör vid Oslo Opera. Han är medlem av det konstnärliga utskottet, kulturchef i Nitterdal och kompositör. Fredrik har alltid haft ett stort intresse för musikdrama och scenkonstens möjligheter. Han har skrivit verk för såväl stråkorkestrar som kammarensembler. Fredrik har studerat komposition, först under Ragnar Söderlind och senare vid Norges musikhögskola.

Kontaktuppgifter till Fredrik Glans
+47 479 15 327
fredrikglans@nordicsongfestival.com

Styrelseledamot – Hans Josefsson

Styrelseledamot från 1 april 2020 och representerar Sverige.
Basbarytonen Hans Josefsson är född i Huskvarna och har bland annat studerat vid Statens scenskola i Göteborg, Rossinikonservatoriet i Pesaro och La Scalas operaskola i Milano, Italien. Som sångsolist har Hans varit knuten till Stora Teatern och Göteborgsoperan sedan 1971. Han har gästspelat vid en rad teatrar i Italien, Kungliga Operan och Oscarsteatern i Stockholm, Det Kongelige Teater i Köpenhamn, Finska Nationaloperan i Helsingfors med flera. Hans har också varit med i flertalet musikaler, farser, TV produktioner så som ”Lykkeland”, serien om estradören Ernst Rolf i Sverige, Norge och Finland. Hans är regissör och har undervisat på Teater och Musikhögskolan i Göteborg.

Kontaktuppgifter till Hans Josefsson
+46 31 21 01 50
+46 70 823 01 50
hans@hj-musikint.se

Styrelseledamot – Randi Spets

Randi Spets representerar Norge och är styrelseledamot i Nordic Song Festival sedan 15 oktober 2019. 
Randi har många års erfarenhet som ledare inom bland annat organisationer, företag och projekt. Hon har utbildning i personaladministration, organisationsutveckling, socialpedagogik, psykologi, kommunikation och har haft många befattningar inom skola, fritid och kultur. Randi har arbetat med stora norska TV-kampanjer, Trondheims 1000-årsjubileum, i skola med integration av barn och ungdomar, i resebranschen och norska Speiderförbundet. Utöver det har hon också varit med och arrangerat otaliga evenemang med regi och program med sång och musik. Bland annat till HKH Drottning Sonjas lunch vid kungahuset i Europa och Prinsessan Märthas bröllop. Randi har under 20 år varit chef för drift och utveckling av Opera Trøndelag och arbetat med utveckling av ”Operaskolan” för barn och ungdomar. Hon har suttit i styrelsen för intresseorganisationen ”OperaNorge” och 11 år i ett av Trøndelags största kulturcentra. 

Kontaktuppgifter till Randi Spets
+47 924 00 945
spetsrandi@gmail.com

Styrelseledamot – Guja Sandholt

 

Styrelseledamot – Mogens Steinrud

Morgens är suppleant vid Nordic Song Festivals styrelse och representerar Danmark.  
Med sin långa erfarenhet är den pensionerade försäljningschefen för Steinway i Skandinavien ett välkänt ansikte inom branschen. Han har kontakter vid de flesta konserthus, operahus, musikföreningar i Skandinavien och är en sann musikälskare.

Kontaktuppgifter till Mogens Steinrud
+45 21 20 92 44
+45 64 78 11 10 
mogens.steinrud@gmail.com